Siljan Travklubb

Siljan Travklubb

lørdag 8. februar 2014

DNT's nye prøveløpsbestemmelser!!

Særskilte bestemmelser for prøveløp for hester oppstallet i Norge og i norsk trening, gjeldende fra og med 1.februar 2014;
For å kunne delta i totalisator- og premieløp må ustartede hester, og hester som ikke har startet i gjeldende løpsart (sulky-/montéløp), gjennomføre godkjent prøveløp over en distanse av minimum 2000 meter, og med gjeldende tidskrav for sin årsklasse og løpsart. 
Prøveløp for toårige hester kan avvikles etter 1. juli. 
Utenlandskregistrert hest i utenlandsk trening må være startberettiget i sitt hjemland for å være startberettiget i Norge. Hest som har gjennomført godkjent prøveløp i sitt hjemland, er også startberettiget i Norge. 
Prøveløp avvikles med voltestart. 
Det er ikke tillatt å ha hjelpemann på start i prøveløp. 
Det er ikke tillatt å ha med hjelpehest i prøveløp. 
Innmelding/starterklæring til prøveløp foretas på samme måte og til samme tid som angitt i Løpsbulletinen for angjeldende bane og dag. 
Hest som har deltatt i fire prøveløp de siste tolv måneder uten å bli kvalifisert, må vente i én måned før den igjen kan delta i prøveløp. 
Startberettiget hest kan ikke delta i prøveløp med unntak av når den deltar med kjører/rytter som avlegger eksamen i henhold til gjeldende lisensbestemmelser. 
Startberettigede hester kan ikke delta i prøveløp tidligere enn 10 dager før det tidspunkt den ikke lenger fyller kravet til startberettigelse eller tidspunkt for meddelt startforbud utløper. 
Hest som rapporteres i prøveløp får ikke godkjent dette. 
I prøveløp benyttes mørk sportrekning. 


Hester må ha nytt godkjent prøveløp før den igjen kan delta i totalisator/premieløp når den ved innmeldingsfristens utløp: 
1. ikke har vært til start i totalisator/premieløp innenfor de siste tolv måneder, eller ikke fyller tidskravet for sin årsklasse 
2. ikke har oppnådd tidskravet innenfor de siste tolv måneder (uansett startmetode/løpsart) 
3. har vært meddelt startforbud 30 dager eller mer for forhold som angikk hesten 
4. i siste tre starter (medregnet halve linjer) ikke har godkjent prestasjon, uavhengig av løpsart (sulky/monté) 
5. i siste fem starter (medregnet halve linjer) har mer enn tre starter uten godkjent prestasjon, uavhengig av løpsart (sulky/monté) 


Som godkjent prestasjon regnes start der hest ikke er diskvalifisert, distansert eller har brutt løp. 
Prøveløp i henhold til bestemmelsene pkt. 3, eller krav om prøveløp i medhold av løpsreglementets §§ 11-4 og 12-7, skal avvikles i den løpsart som utløste startforbudet. I spesielle tilfeller kan banedommernemnden ilegge hesten krav om nytt godkjent prøveløp i begge løpsarter, før hesten igjen kan starte i travløp.


Tidskrav: 
Gjeldende tidskrav (kilometertid) for prøveløp, travhester. 
Sulkytidskrav 
Alder:        Kaldblodshester                  Varmblodshester 
2 år                   1.55.0                                      1.28.0 
3 år                   1.50.0                                      1.25.0 
4 år og eldre     1.42.0                                      1.23.0 


Montétidskrav: 
5 år og eldre         1.42,0
4 år og eldre         1.23,0


To sekunder kan tillegges tidskravet dersom baneforholdene vurderes å være vesentlig tyngre enn normalt den aktuelle løpsdagen. Beslutning om baneforhold skal fattes av banedommernemnden, i samråd med stevneveterinær.
Beslutning om tillegg i tidskravet skal være meddelt over høyttaleranlegget i forkant av prøveløpene. 


Prøveløp skal gjennomføres på ordinære totalisatorbaner, eller i tilknytning til totalisatorstevne eller registrert premiekjøring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar