Siljan Travklubb

Siljan Travklubb

fredag 6. mars 2009

Kanonene begynner å røre på seg!

L`Amiral Mauzun er den vi skandinaver bør se opp for også i år sa Anders Lindqvist til Trav24 for noen uker siden.
I dag gjorde 10-åringen etter Bon Conseil årsdebut i Caen og det ble som ventet et prepareringsløp foran en lang sesong. For sin trener Jean Phillipe Ducher satt han plassert
bak i feltet. L`Amiral Mauzun travet over mål som syvendehest på samme tid som vinneren L`As De Seuilly, 14.8/2450 volte. Oree Du Marais ble annen mens ungheststjernen Orlando Vici var god som tredje. En annen hest som muligens kan besøke de nordiske travbaner i år er Nimrod Borealis, for Jean Michel Bazire spurtet han fort siste del av løpet, og Arnaqueur-sønnen blir spennende og følge fremover.

Lucky Buck
Etter to suksessrike sesonger i norsk trening er det Roger Walmann som har fått oppdraget med å forme Lucky Buck til en kommende elitehest. Buckaroo K-sønnen rasket med seg det meste av storløpene her hjemme som 3- og 4-åring og på Mälsåker Gård 9 mil fra Stockholm har Walmann allerede lagt planene
for året.

Til Trav24 sier han følgende
- Eieren vil at hesten konkurrerer om sommeren og vi har lagt opp det det. Han ser veldig fin ut i trening og har overhodet ikke vært drabbet av kverke-utbruddet på min ene stall. Han er treningsvillig og virker kom en riktig kruttpaket for å si det slik. Han har overrasket meg positivt til nå, det skal bli veldig spennende og se hva han kan få til. 5-års sesongen er vanskelig og det er få hester som tar steget fra unghesttalent til en god etablert elitehest.

Seiersmaskinen Brioni har foreløpig vunnet hele 17 av 19 travløp og nå venter eliten. Den tyskfødte Timberland-sønnen vant Europamesterskapet for 5-åringer på Åby foran Tinita Love i fjor, da travet de begge 12.1/2140 auto.

I år skal trener og kusk Joakim Løvgren matche sin hest mot bedre motstand og
Olympiatravet er første store mål.

Årsdebuten er planlagt til 10.mars på hjemmebanen Jägersro. Etter det blir han meldt i et kvalifiseringsløp til den store finalen. - Han vil nok ikke dominere løpene sine på samme måte som før, det er få av de her hestene som virkelig tar det siste steget opp og dominerer også i toppen, men han ser så fin ut at jeg ikke vil uteslutte noe som helst foran årets sesong, ei heller start i Elitloppet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar